Missie

Zuiderlucht is een onafhankelijk maandblad en digitaal platform. Zuiderlucht onderscheidt zich met onafhankelijke, verdiepende journalistiek op het gebied van cultuur en samenleving. In het maandelijkse katern ZL Podium en via het online magazine ZL ExtraTijd biedt Zuiderlucht een Zuid-Nederlandse en Vlaamse cultuuragenda, met doorkijkjes naar speciale culturele events in de rest van de wereld.

Verschijningsvormen

Het maandblad verschijnt in een printoplage van 20.000, gratis verkrijgbaar op meer dan 600 plekken in Zuid-Nederland en Vlaanderen. Elke maand is het blad gratis verkrijgbaar, vaak in speciale displays, in theaters, cultuurcentra, musea, galerieën, bibliotheken, scholen, universiteiten, muziek- en boekhandels, culturele centra en cafés. Voor 65 euro per jaar krijgt u het blad thuisbezorgd.

Digitaal is ZL beschikbaar op zuiderlucht.eu en als e-paper via zuiderlucht.eu/e-paper. Elke zaterdag brengt Zuiderlucht het online magazine ZL ExtraTijd uit met artikelen, vlogs/blogs en actuele agendatips.

ANBI

Zuiderlucht heeft de ANBI status waardoor er een aantal financiële voordelen verbonden aan het schenken aan de stichting. Hier vindt u de ANBI-gegevens van Stichting Zuiderlucht >>. Bent u voornemens om een schenking te doen, eenmalig of structureel, neem dan contact op met de stichting via info@zuiderlucht.eu

Redactiestatuut

Het actuele redactiestatuut van Zuiderlucht vindt u hier >>