Zuiderlucht-medewerker Leon Verdonschot ontvangt iedere zondagavond om 20.30 uur een muzikant in het derde seizoen van zijn talkshow Quarantalks, vanuit de Muziekgieterij in Maastricht en ook te zien via de Facebook van Zuiderlucht. In ZL ExtraTijd blikt Verdonschot iedere week vooruit op zijn gast.  

Het openingsnummer van Common Sense, de nieuwe EP van Jimmy Diamond, is een nummer met een refrein van secondenlijm. Het klinkt alsof het niet afgelopen week is uitgekomen, maar in de jaren zeventig van de vorige eeuw. En dat is een compliment. 

Hetzelfde geldt ook voor andere nummers als Earthquake, met die gouden baslijn, en het meeslepende titelnummer. Het zijn nummers om heel hard te draaien, maar ook om via je koptelefoon te beluisteren, vanwege die hoorbare aandacht voor het precies goed gruizige geluid.

De band Jimmy Diamond mag dan gloednieuw zijn, de leden van de band draaien al lang mee, onder meer bij Strand Of Oaks, de band rondom de even charismatische als getalenteerde zanger-gitarist Timothy Showalter uit Indiana. De bandleden schreven de nummers op hun EP tijdens de pandemie, in augustus van vorig jaar rondrijdend door Europa, zover dat toen kon met alle reisbeperkingen. 

In de korte clipjes die Spotify bij de nummers vertoont, zie je precies dat on the road-gevoel van langs flitsende bomen en gebouwen, en regendruppels op de autoramen. ‘De songs zijn gevoed door frustratie in communicatie, onbegrip en verlangen naar verandering’, meldt het persbericht. Dat is dan weer helemaal van déze tijd. 

Jimmy Diamond in Quarantalks, zondag 4 april om 20.30 uur, o.a. via de Facebookpagina van Zuiderlucht.