Jeroen van Bergen maakt bouwsels. In 2011 had hij een overzichtstentoonstelling in het Bonnefantenmuseum. Begin dit jaar ontving hij de Parkstad Limburg Prijs. Jeroen van Bergen woont en werkt in Maastricht.

Al meer dan tien jaar maakt Jeroen van Bergen (Heythuysen, 1979) tekeningen en maquettes van gebouwen, wolkenkrabbers, straten en sloppenwijken die zijn gebaseerd op de dimensies van het standaard toilet volgens het Nederlands Bouwbesluit: 110x90x260 cm. Die verhoudingen komen zelfs terug in de kisten waarin hij zijn werk verpakt.

“Voor de tentoonstelling in Heythuysen ben ik van plan een koffer te maken, een soort Marcel Duchamp-box, met een overzicht van mijn werk van de afgelopen tien jaar”, aldus Van Bergen. “Er zit waarschijnlijk een plattegrondje in van de toiletmodule waarmee het allemaal begonnen is. Dan een aantal schetsen en tekeningen, foto’s, en natuurlijk een of twee modellen. Voor mij gaat het eigenlijk om de koffer, daar ben ik nu mee bezig. Ik ben in Heythuysen geboren, maar al op mijn derde naar Venlo verhuisd. Ik heb er eerlijk gezegd geen herinneringen aan en ben er misschien twee keer terug geweest.”

Deze tentoonstelling wordt dan de derde keer.

www.jeroenvanbergen.nl